Kako prodati?

Ebay je najpopularnija oglasno/aukcijska web stranica na svijetu na kojoj se svakodnevno prodaju milijuni artikala. Vjerojatno su mnogi od Vas već nešto i kupili na ebay-u, no jeste li znali da putem ebay-a sada možete i prodavati?

Većina nas ima garaže pune stvari koje nam ne trebaju. Poznata je činjenica da svaki proizvod ima svoga kupca – samo ga treba naći. Možda pravite rukotvorine ili neki drugi proizvod? Možda posjedujete starine? Otvorite svoje tržište u svijet.

Mi ne prodajemo direktno na facebook stranici. Cilj prodaje je međunarodna prodaja i na prodaju predlažem Vaše rukotvorine tipa nakita, filateliju, numizmatiku, bilo kakvo djela kolekcionarske vrijednosti ili umjetnička djela.  Prodaju najviše ograničava težina. Predmeti ne bi smjeli biti teški jer sa težinom raste cijena poštarine  time i samog predmeta koji se prodaje. Sve do tri kile je prihvatljivo.

Proces prodaje je znatno kompliciraniji od same kupnje, te Vam stoga nudim svoju uslugu prodaje putem ebay-a. Iza ove ponude stoji dugogodišnje iskustvo i kupovine i prodaje, ali i posredništva u istima.

Što je potrebno učiniti ako želite nešto prodati?

  1. Konktaktirajte me putem poruka, te pojasnite što želite prodati. Naime, prije bilo kakvog plasiranja artikla na ebay – neophodno je provjeriti smije li se isti uopće prodavati, te koliko ga je komplicirano poslati poštom.
  2. Ako pod točkom 1. sve bude u redu potrebno je napisati vjeran opis onoga što prodajte. Drugim riječima, potrebno je navesti točno stanje u kojem se roba nalazi, starost robe, te sve ostale detalje.
  3. Zatim odredite cijenu po kojoj bi htjeli prodati artikl. Najbolje se prodaju proizvodi na aukcijskoj cijeni. Aukcijska cijena je cijena na koju se kupci mogu natjecati.
  4. Uslikajte par fotografija.
  5. Pošalljite mi na email sve prethodno navedene detalje.

Nakon prikupljenih podataka pravim aukciju na ebayu i stavljam sve potrebne podatke. U slučaju prodaje artikla – Vaša je obveza da mi artikl pošaljete poštom, kako bih ga ja mogao proslijediti dalje. Cijena poštarine artikla u prodaji biti će uvećena za iznos poštarine koji u ovom slučaju Vi plaćate, ali Vam se taj iznos vraća natrag nakon prodaje.

ISPLATA: Sistem ebaya funkcionira tako da su novci koje kupac uplaćuje na čekanju 30 dana. Zašto 30 dana? Da bi Vi primili novce prvo kupac mora zaprimiti artikl. Kada kupac potvrdi da je primio artikl novci mogu biti isplaćeni meni, a time i Vama.

Ebay i paypal (procesor plaćanja) uzimaju za ove usluge svoje provizije i to kako slijedi:

Ebay uzima 9% od finalne vrijednosti postignute na aukciji
PAYPAL uzima 3.4% od vrijednosti aukcije umanjene za postotak ebay-a

Koliko Vas ova usluga košta? Web servisi u svijetu naplaćuju 30% od vrijednosti artikla do 1000$, a od 1000$ 10%

Moja provizija je samo 10% od postignute vrijednosti artikla. Vi cijenu artikla možete odmah povećati za ovih 10%
Za sva ostala pitanja najbolje me konktaktirajte putem poruka ili kontakt obrasca.

Odricanje odgovornosti: Nakon što pošta preuzme paket on više nije u mojoj nadležnosti, a time niti njegova sigurnost. Pošta garantira vrijednost paketa u slučaju da se izgubi. Ako kupac ne primi paket paypal mu vraća njegov uplaćen novac. Daljnji postupak je tražiti poštu povrat paketa ili novaca što zna potrajati.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s